nedjelja, 26. veljače 2017.

Nedjeljom navečer = tjedan od 19.2. do 26.2. (2017.)


-Još jedan naporan tjedan je gotov. Pošto nisam imala vremena previše za fotografiranje, odlučila sam pokupiti slike sa školske stranice svoje škole jer sam vam željela pokazati pano za Valentinovo koje sam sa ostalim curama na kreativnoj radionici radile i još neke fotke sa Zimske škole fizike. Tako da ispričavam se na kvaliteti nekih, ali eto nisu moje, ja sam ih samo uredila. I imam dvije starije fotke koje su mi prirasle srcu i baš su mi lijepi.

-U ponedjeljak sam jedva dočekala kraj školskog dana, i baš kad sam pomislila "Evo likovni, opuštanje", imali smo integrirani sat likovnog i tehničkog. Morali smo napraviti masku mađarske buše, a dobila sam najgoru ekipu, opet. Uh, napravila sam sve sama, osim kose koju sam sama osmislila i natjerala ih na rezuckanje. Kad sam došla kući, samo sam naučila sve i spavala. Naravno, dio dana koji obožavam bio je trening.-Utorak mi je isto bio ispunjen učenjem. A u srijedu je bio najgori dan. Nas učitelj inače pušta prije završetka 8. sata, ali sad je on bio bolestan i došla je zamjena, koja nas nije željela pustiti prije 20 do 3. Doslovce sam trčala kuće, i onda paf, toliko sam bila umorna da sam zaspala za kompjutorom! Probudila sam se u 5 sati i 49 minuta i krenula u vrisak jer treba stići napisati biografiju za sat hrvatskog i još se spremiti na trening. Ispisala sam najbrže što sam mogla i spremila. Ako mislite da je kraj svemu lošemu varate se, na treningu smo radili slobodnu borbu i kolegica mi je naskočila na stopalo i pola treninga sam se družila sa klupom (sjedila na njoj.). 

-U četvrtak sam se probudila sa užasnom boli u malom prstu. Jedva sam se sa kolegicom doteturala do škole, a onda je trebalo obuti se, što je bilo kao da sam gurnula prst u nož jer su tenisice jako uske. Prva dva sata jedno moj oko je suzilo 100 na sat, jedva sam držala glavu gore. Sljedeća dva sata isto, a tjelesni sam prosjedela. Kad sam došla kući pogledala se u ogledalo, shvatila sam da imam jedno 5 prištića i da sam sva "crknuta" jer sam u PMS-u. Kad je trebalo učiti jedva sam natjerala sebe,a moj prst je poplavio i nateknuo da je na kraju odlučeno da idem sljedeći dan kod doktora.

-Petak, ah, zadnji dan, i još jedan grozan. Sa četvrtog sata izvukla me je mama, otišli smo kod liječnice kod koje sam čekala dobra 2 sata jer su neke babe uporno ulazile ispred nas, čak i ako sam ja bila na redu. Dok ja nisam poživčanila, gurnula bezobraznu babu i ušla unutra. Moja mama je doista miroljubiva žena, ali ja ne. Zna se reda i da to nisam napravila bila bih ostala još tamo do navečer. Liječnica me je poslala na hitni prijem gdje se snimanjem ustanovilo da je sve u redu i da je samo malo utučeno. Olakšanje i pol.

-U subotu sam ujutro išla u grad sa roditeljima da kupimo lemilicu za projekt iz tehničkog. Usput smo stali do dijede.

-I danas sam bila na autopijaci, kad sam došla kući učila sam, i trenutno hladim još uvijek natečen prst i molim Boga da sutra mogu na trening i da me nastavnica iz tehničkog neće prozvati. 


Zajednički rad svih nas.

 Ovdje tjeramo jedinog dečka koji je išao s nama da obuće pregaču i naočale. (I rukavice)
U subotu,  4. veljače 2017. godine učenici sedmih i osmih razreda, u pratnji nastavnice Martine Vidak, posjetili su Odjel za Fiziku u Osijeku i sudjelovali u 13. po redu Zimskoj školi fizike.
Učenici su imali priliku vidjeti i sudjelovati u 6 radionica koje su za njih pripremili profesori drugih škola te proširiti i utvrditi svoje znanje o fizikalnim zakonima.
Jedna od najzanimljivijih radionica učenicima je bila Need for speed u kojoj su sami izrađivali otopinu koja je ubrzala autić nakon čega su, mjereći put i vrijeme mogli izračunati njegovu brzinu.
Na radionici Physics dab učenici su se uvjerili kako brzo možemo smrznuti namirnice uz pomoć tekućeg dušika i kako uronjeni balon u tekući dušik smanjuje svoj volumen.
Da i u igračkama ima fizikalnih zakona slušali su na radionici fizika u igračkama gdje su naučili kako i igračke nastoje zadržati najmanju energiju.
Učenici su imali prilike i izračunati kalorije pojedinih namirnica uz pomoć programa na računalu, saznati nešto o aternativnim izvorima energije te kako su pojedini znanstvenici otkrili svoje čuvene zakone poput Pitagore i Newtona. (Ja sam inače ova u bijeloj mrežastoj majci, plave kose i boksačkih pletenica, tada sam imala dugačku kosu).

Zadnji tekst i fotografije panoa i zimske škole preuzela sam sa: Osnovna škola Popovac


Broj komentara: 10:

 1. Obožavam ovu tvoju rubriku! Predivne fotografije, kao i uvek!

  http://thestoryofagothic.blogspot.rs/

  OdgovoriIzbriši
 2. Rubrika ti je predobra, draga. Jako je volim. Fotografije su jako divne šteta što nisu tvoje. Jako mi je žao zbog tvog prsta.

  Novi post je na mom blogu: laAdda

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala! Sada je moj prst mnogo bolje, a za fotke mogu zahvaliti nastavnici. :)

   Izbriši
 3. Predivne fotografije. Odličan post!

  http://stroongana.blogspot.hr/

  OdgovoriIzbriši
 4. I moja sedmica je bila ispunjena učenjem i meni je najgori dan bio srijeda hahaha, tako da te u potpunosti razumijem, bitno da je sve prošlo :D

  Delilah's Stories

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Slažem se, pročitala sam tvoj post na blogu i mogu sasvim reći da se ne zna kojoj je dan bio gori. :)

   Izbriši
 5. Divan post, draga. Žao mi je što nisam stigla da ga pročitam za vikend, ali radujem se iduće, a tebi želim što uzbudljivije dane u ovoj sedmici :*

  Moj mali kutak

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala! Bitno je da si pročitala. isto želim i tebi, a vikend sam jedva dočekala. :)

   Izbriši