subota, 13. svibnja 2017.

Knjige koje sam pročitala u travnju


-Iako jako volim čitati, mogu se pohvaliti samo sa dvije knjige pročitane u travnju. Jedva čekam ljeto jer imam barem 10 knjiga na polici koje čekaju svoj red.

Geografija svijeta


-Priručnik sam dobila od razrednice kao nagradu za prvo mjesto na natjecanju geografije u našoj školi, ona je stvarno jedina osoba koja cijeni moje zalaganje, ostali najčešće čestitaju, ali nikad od škole nisam dobila neku nagradu za svoje uspjehe, čak ni nekakvu diplomu. Izdanje je iz 2004. pa su neki podatci zastarjeli, ali u nekim radovima i prezentacijama može dati dobar temelj za početak. Stvarno je lijepo urađen, saznala sam podatke koje nisam znala do tada. Isto tako saznala sam i za neke države koje su manje poznate. Svakako vrlo poučno štivo ako volite geografiju.

Ocijena: 10/10 Cijena: Nepoznata


Sue Townsend
Žena koja je legla u krevet na godinu dana


-"Onoga dana kada su njezina djeca otišla studirati Eva je legla u krevet i ostala u njemu. Sedamnaest godina samo je željela viknuti svijetu: Stani! Silazim! Sada joj se za to napokon pružila prilika. Možda će imati vremena za razmišljanje. Time nikako nije zadovoljan njezin muž, doktor Beaver, astronom koji vrijeme provodi zureći u svemir koji se širi i održavajući osmogodišnju preljubničku vezu s kolegicom Titanijom te besposličareći u preuređenom vrtnom spremištu. Tko će pripremiti večeru? Žali se da je Eva doživjela živčani slom i uzdigla privlačenje pozornosti na novu razinu, Ali glas o Evinu odbijanju da ustane iz kreveta se širi. Tu je i Alexander, majstor za sve, koji stiže pomoći Evi da se riješi sve odjeće i ostalih predmeta iz prošlosti i donositi joj čaj i tost. Horde obožavatelja pišu joj i okupljaju se na ulici ne bi li ugledali anđela. I tako, premda joj svijet uporno zadire u mir, Eva iz zatočeništva u krevetu napokon počinje shvaćati što je sloboda."

-Knjigu mi je posudila razrednica (žena obožava čitanje, nastavnica je hrvatskog) nakon što sam rekla da sam pročitala "Dnevnik Adriana Molea" od ove spisateljice.  Uspjela sam ju pročitati za vrijeme svoje bolesti kada mi je bila glavna zanimacija. Knjiga je odlična, priča je savršeno osmišljena. Ja se ne slažem sa nekim zahtjevima glavne junakinje, kao što je to da može da vrši nužde u vrećice i da joj mama to odnosi jer je to prema meni nepoštivanje osobe koja te je rodila. Isto tako. nadam se da će biti drugog dijela jer mi nije jasno što se dogodilo blizancima, a i Poppy kao lik mi je išao na živce, i željela bih da ju netko zaustavi u širenju laži. Drago mi je što je Eva našla ljubav. Na kraju, sažeto, knjiga je vrhunska, priča je nesvakidašnja, sve u svemu preporučujem ju.

Ocijena: 10/10 Cijena: Nepoznata


Broj komentara: 6:

 1. Žao mi je što nisi dobila nikakve nagrade od svoje škole, ali ipak opet neko cjeni tvoje zalaganje i trud. Nisam imaala priliku čitati ove knjige, ali mi se čine kao interesantne! :)

  minnahslife.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. I meni je žao, ali znam da nisam to radila za njih, nego za sebe i da mi je uspjeh dovoljna nagrada. Stvarno jesu interesantne. :)

   Izbriši
 2. Nisam čula za ove knjige, ali su mi naslovi jako privlačni

  Delilah's Stories

  OdgovoriIzbriši
 3. Knjige se čine prezaniljivm,još kako si ih ti opisala *--*...Baš volim tvoj blog...Ja stvarno volim knjige,ali ne sve xD. Ja neku zaniljivu knjigu (barem meni zanimljivu) pročitam jako brzo,koliko god ona strana imala..Međutim svakako se tu nađu školske lektire koje u većini slučajeva uopšte nisu zanimljive haha. Pa se onda ja tu mučim da shvatim poentu knjigu..Ugl. divan post i nastavi pisati,omiljena si mi bloggerka !

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala! Razumijem te u potpunosti, iako moram priznati da su neke lektire stvarno bile odlične i uživala sam čitajući, imala sam i neugodna iskustva gdje mi se čitanje i sam život doslovce smučio. Stvarno mi je drago što ti se sviđa moj blog, i nadam se da ćeš uživati čitajući naredne postove iz ove rubrike, ali i drugih. <333

   Izbriši