nedjelja, 7. svibnja 2017.

Nedjeljom navečer = tjedan od 1.5. do 7.5. (2017.)-Nakon dva tjedna koja i nisu bila baš uzbudljiva, došao je jedan stvarno uzbudljiv i vrijedan sjećanja, nažalost, nemam mnogo fotki, a i ove koje su ovdje nisu moje jer ne znam kako bih trebala slikati vlastito polaganje i raditi poteze.

-U ponedjeljak je bio Praznik rada pa nisam išla u školu. Kao i svake godine moja obitelj je odlučila ići u planinu. Ujutro je bilo hladno, i meni se nije ni išlo, ali me je mama nagovorila jer "ipak sam ja prva napala tatu da mora nešto organizirati". Kada smo došli, najprije sam nećakinjama lakirala nokte, a onda sam čitala odličnu knjigu. Moj djeda je radio moje najdraže jelo koje on napravi najbolje tako da sam uživala u jelu, a moji su uživali u paprikašu koji ja ne jedem. Razgovarala sam i sa šogorom pa smo ukrstili snage u jednoj napornoj, ali zanimljivoj borbi. Kada sam došla kući, malo sam proučila stvari za školu i onda išla na grob svoje bake jer joj je 1.5 trebao biti 66. rođendan koji nažalost nije doživjela.


-Znači u utorak sam se probudila sa užasnim osjećajem grižnje savjesti jer je bio pokop mama jedne moje kolegice iz razreda, a ja nikako nisam mogla na njega ići. Stvarno sam pokušala sve, ali taj dan sam imala i trening koji nisam smjela propustiti i školu ribolova, a trenerica nije mogla u srijedu jer je imala faks. Kada sam došla iz škole, bilo mi je jako žao. No, nekako sam se sabrala i spremila, pa me je mama odvezla na trening. Potrudila sam se, i trenerica je rekla da ću sigurno dobro proći na polaganju, kada sam došla kući brzo sam presvukla majicu i krenula u školu ribolova, ali sam pomiješala vrijeme pa sam došla sat vremena ranije i onda sam se vraćala kući, i poslije 30 minuta opet išla tamo. Naučili smo kako rasklapati stolac za ribarenje i nešt malo pričali. Kad smo išli iz te škole,  kolegica i ja smo pratile nekog pijanog starca koji je lupao glavom o zatvorena vrata, a onda smo otišle do mene gdje smo popile kapučino i pričale.

-Eh, srijeda, jedan od boljih dana u mom životu. U školi smo imali test iz matke koji je bio prelagan, nakon škole, pri izlasku smo vidjeli kolegicu kojoj nisam mogla biti podrška na sahrani, i doslovce sam ju grlila jedno 30 minuta i tak smo malo pričale na ulici. Kada sam došla kući, kolegica iz susjednog sela (ide sa menom u razred) je bila sa mnom jer sam nju odlučila voditi na polaganje. Zajedno smo gledale seriju, pa napravile mafine. I onda je počeo kaos, ja sam počela histerizirati kako se neću stići spremiti, zvati kumu da napravi frizuru, pa sestru da mi roditelji dođu kući. Na kraju sam uletjela u auto u 6 i 20, a u mjesto gdje treniram došla u 6 i 45, i tam još nije bilo nikoga! Onda sam desetak minuta čekala trenera i ušli smo u svlačionicu, presvukla sam se, skinula nakit i ušla u mušku jer sam polagala sa 3 dečka. Doslovce sam drhtala. Pozvala sam roditelje, i krenuli smo. Prvo smo se zagrijali, a onda smo radili udarce, prvo su radili ovi manji, a ja sam sjedila. Kad sam došla na red, sa mnom je radio jedan dečko. Samo sam se zagledala, i pokušala što oštrije i preciznije napraviti, nisam se niti jednom zmuvala oko naziva i bila sam prilično zadovoljna kako sam odradila udarac nogama. Onda su opet ovi manji radili katu, a nakon njih sam ja bila na redu. Napravila sam sve poklone i vjerujte mi na riječ nikada nisam napravila bolju katu, oštro, s pravilnim ritmom i stankama. Stali smo u vrstu, trener je rekao da smo svi položili, a onda je rekao i da on ima pravo nekome tko je bio po njemu dobar na polaganju dati dva pojasa u jednom polaganju. I rekao je da sam dobila peticu iz kate i samim time položila žuti i narančasti pojas (bila sam najbolja). Nakon pozdrava sam skočila tati u zagrljaj, kao i svima ostalima. Tata je bio baš ponosan, što je mene izuzetno razveselilo. Ušla sam u svlačionicu i viknula "Imam narančasti pojas" i naravno one su shvatile. Odradila sam i trening, dok je kolegica gledala, nije bilo mog običnog para pa sam radila s curom puno jačom od sebe. Prijateljicu smo odvezli kući, a ja sam došla kući i onda se malo rastužila jer imam malo slika koje je kolegica slikala, pošto se moja mama zagledala i oduševila toliko da je zaboravila slikati, ali to nije važno jer dobit ću diplome i pojas čim stignu.-Zanemarite što se na dvije cerekam, ali to je bio način da opustim samu sebe.

-U četvrtak sam doslovce ujutro bila u zavidnom raspoloženju, hrabro sam odgovarala engleski i dobila dvije petice. Poslije mi je došla prijateljica i onda sam ju šminkala i lakirala joj nokte. Htjela sam ići na utakmicu, ali zbog toga što sestru nisam vidjela tjedan dana onda sam otišla do nje jer sam stvarno željela ju vidjeti.

-U petak ujutro mi nije bilo dobro, ali sam popila Lupocet i otišla u školu, ali početkom kemije bilo mi je sve gore i onda sam popila i Neofen. Natjerala sam samu sebe da izdržim kemiju jer radimo najteži dio oko računanja, a onda zamolila učiteljicu da nazove moje kući. Tata je došao po mene i ja sam ostatak dana provela u krevetu spavajući jer me je trbuh ubijao.

-Jučer sam ujutro čula mamu da ide u Beli pa sam skočila iz kreveta jer su mi trebale slike za plakat. Otišle smo u Beli i tam kupile ribu za ručak, i razvile slike. Kad sam došla kući očistila sam kuću i svoju sobu, i onda malo čitala na krevetu. Oko 4 sam trebala ići na pecanje, ali se voda previše digla pa su rekli da nema pecanja, i umjesto toga sam išla pisati post. Kako mi se nije dalo biti sama kući, otišla sam sestri, tam sam sredila planer, naučila nećakinju crtati i voziti bicikl bez kotača, malo sam i čitala, razgovarala sa sestrom i za mene to je dobro uloženo vrijeme jer sam napunila baterije. Rolama sam došla kući, i sa mamom odnijela mlijeko baki koja kupuje od nas. Došla sam kući i sredila se, i ostatak večeri odlučila provesti gledajući 5. epizodu svojeg omiljenog serijala Star Wars.

-Danas sam se probudila tek oko 10 sati jer mi alarm nije zvonio. Odgledala sam epizodu serije, a zatim počela pisati zadaću od prošlog tjedna, trebalo je dosta vremena jer nisam napisala niti jednu tokom tjedna. Poslije toga, počela sam raditi plakat i to sam završila u 5 jer sam naslov zakomplicirala odlučujući raditi kružiće od papira i lijepiti ih, a trebalo je preko 200 kružića za to. Poslije sam naučila i povijest za izlaganje plakata i odgovaranje. Sestra iz drugog sela mi je došla, pa sam s njima čavrljala i družila se jer nju ne vidim baš svaki dan. Kad su otišli, oprala sam kosu i eto sam pišem ovaj post. Ako nekoga zanima koju to knjigu čitam, evo slike, za sada mi je baš zanimljiva:

-Sad idem da spavam jer se sutra moram rano ustati zbog dodatne iz matematike koja će zapravo biti dopunska je nisam bila na satu i sad ne znam riješiti zadaću. Nadam se da vas nisam smorila za ovoliko teksta, ali stvarno sam željela sve podijeliti s vama.4 komentara:

 1. Imala si veoma zanimljivu nedelju, draga. Žao mi je zbog tvoje bake, i jako mi je drago što si položila i što si dobila nekoliko petica u školi ♥♥♥

  ​Novi post je na mom blogu: My after schol ROUTINE
  Pratim te, pa ako do sada nisi - učlani se u moj blog: laAdda
  P.S. Ako želiš pročitaj ovaj post i pridruži se. Vidi o čemu se radi na njihovom blogu:
  world-directory-sweetmelody.blogspot.rs

  OdgovoriIzbriši
 2. Wow, koliko uzbudljiva nedjelja :D. Ovo je definitivno bila nedjelja bez "predaha" :D. Drago mi je da si položila kao i to da si dobila dobre ocjene. I ja sam volila ribolov i pecala, dok sam bila mala. Danas je to nešto malo češće nego prije. Prepustila sam tu čast bratu :D

  Moj mali kutak

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala ti na komentaru! Odlično je što si pecala jer onda znaš da to itekako opušta. :)

   Izbriši