nedjelja, 20. kolovoza 2017.

Nedjeljom navečer = tjedan od 13.8. do 20.8. (2017.)
-Ni ovaj tjedan nije bio ništa gori od svih ovog ljeta. Mislila sam pošto sam sva planirana putovanja završila da će tjedan i većinom biti dosadniji, ali ispalo je da to kod mene baš i ne ide.

-U utorak je bila Velika Gospa, ove godine nismo išli u svoju planinu, nego smo se na moj nagovor svi skupili kod mene kući. Moji roditelji, nećakinje, šogor i ja smo otišli na svetište na misu. Razgledali smo i štandove, dobila sam dosta lijepih stvari, a i kupila si par. Upoznala sam i jednog profesionalnog fotografa, a kasnije smo sjeli na deku i čekali da počne utrka konja, usput se zasladivši sa šećernom vatom. Kako nas je kod kuće čekao ručak (sestra Ivana je s Anjom i djedom ostala kući) nismo dočekali utrku nego smo otišli kući. Nakon prefinog ručka, od štapića na kojima je bila vata sam napravila improvizirane čarobne štapiće. Skratila sam ih, izbrusila i doljnji do uz pomoć vatre napravila da pocrni. Nećakinje i ja smo radili kviz razvrstavljanja u Hogwarts kuće. Ela je ispala Gryffindor (i bila je jako razočarana što nije ista kuća kao ja), Iris u Ravenclaw, a ja, kao i uvijek u Slytherin.
-Srijeda je bila realno gledano ispunjen dan, ali sam bila i vrlo zabrinuta. Mom tati je tlak počeo rasti i padati prevelikom brzinom, prvo nije htio ići na hitnu, no onda sam ja puknula i izvrištala na njega da se na kraju obukao i sa mamom otišao na hitnu. Ja sam ostala kući, kada odjednom meni zazvoni zvono na ulaznim vratima, u tom trenutku sam se sjetila da sam se dogovorila sa Ivom (curom iz Nizozemske) da dođe kod mene. Gledale smo film, pričale i zezale se. Ona je otišla na utakmicu, a mene je nazvala sestra da dođem kod nje kako ne bih bila sama. Napravile smo palačinke, a oko 21 sat sam se vratila kući i skoro doživjela srčani. 
Znači kada sam biciklom stala pred vratima ograde, u dvorištu sam vidjela 2 vučjaka, znala sam je jedan moj, ali nisam znala čiji je drugi. Zapravo ne znam ni kako je naš Rex izašao iz svog boksa. Malo sam se uplašila jer znam da ti psi mogu biti vrlo opasni, pa sam što tiše ušla, ostavila biciklu i otključala vrata kuće, no tada je moj mobitel počeo zvoniti i taj pas je pogledao u mene, počeo režati i trčati, a ja sam što brže uletjela u kuću i zatvorila vrata. Taj pas se zabio u vrata tik dok sam ih zatvorila te počeo skakati režući. Odjednom ga je moj Rex zubima zgrabio za vrat i nakon njihove tučnjave, taj pas je podlego i otišao van mog dvorišta. Iako se bojim svog psa (skočio na mene kada sam bila mala), izašla sam van da vidim da li je ozlijeđen i na sreću nije bio. Samo me je pomirisao, pomazio se  i otišao u gornje dvorište. Inače ja sam tučnjavu gledala kroz prozorčiće na vratima, a kako je drugi pas stvarno ne znam. Moji roditelji su ubrzo došli i nisam im ništa rekla da se ne zabrinu, a što se tiče tate svi nalazi su uredni i naručen je na EKG-e.

-U četvrtak sam se isto družila sa Ivom, a u petak sam sa Ivanom, Anjom i mamom išla u trgovinu. Taj dan nisam uopće imala sreće, probala sam jednu prelijepu majicu i bila mi je velika, a jedini korektor u nijansi je bio otvoren i prodavačica mi ga nije mogla prodati. Kući sam došla i htjela otići kupiti bočicu koju sam vidjela, a na kraju je bila rasprodana. I uz to sam se posvađala sa tatom. #not_my_day

-Zato sam jučer imala baš sreće. Ujutro sam otišla u Portanovu i našla svu obuću i odjeću što mi treba za školu. Sada sam skoro spremna, samo kupim rječnik i ošišam se i gotova sam. Oko 14 sati sam otišla kod kolegice koja je trenutno u blizini, a inače se odselila u Mostar i odlazi u utorak. Družile smo se, pričale, komentirale, a predvečer i bile malo sa dečkima u parku. Moji su oko 19 došli po mene.
-Danas je bilo Anjino krštenje. Probudila sam se ujutro u 8 i napravila mafine za djecu. Mislila sam da je misa u 11, a kada je mama rekla da je u 10, brzo sam nalakirala nokte, obukla se, našminkala i rasplela pletenice. Bila sam na misi i Anja je stvarno bila prelijepa u haljinici koju sam ja izabrala. Mene je mama odmah odvela do sestre, a ona i tata su došli kasnije. Slagala sam pribor za jelo na stol te hranu. U pola 1 su došli svi pozvani, i onda smo jeli, a odmah zatim je Ivana kuhala kavu, a ja ju nosila. Čitavo vrijeme sam zapravo bila u društvu sa Ivanom, Anjinom kumom i šogorovim sestrama, normalno bila sam najmlađa (sve one imaju djecu i muževe), ali sam slušala njih kako pričaju i ponekad (nećemo lagati, često se) ubacivala. Voljela bih da netko mojih godina bude na takvim događajima, ali u obitelji nema takvih (osim mene, logično). Na kraju sam saznala da su djeca dirala moju šminku i to je bilo katastrofalno. Četkica za rumenilo se raspala (dobro, kako su to izveli?), a rumenila im se rasulo. Inače, moje nećakinje sam naučila kako da paze i koriste to, prvo su si bez mog dopuštenja uzele, a tek kad su napravile štetu su pitale. Od danas imaju zabranu prilaska.

-Naredni tjedan očekujte hrpu postova jer želim sve postove o putovanjima, te mjesečne postove privesti kraju kako bih onaj zadnji tjedan mogla pisati planirane BTS postove.Broj komentara: 10:

 1. Super post! Baš si zanimljivo na kraju provela ovaj tjedan-bilo je svega,nadam se da je sada sve u redu što se tiče tate i svih ostalih problemčića koje si spomenula i da ćeš nastaviti pisati ovakve postove ! <3
  Novi postovi su na blogu:https://katysblogblogger.blogspot.hr/

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala ti! Moj tata je sada dobro, redovito mjeri tlak i uzima tablete. Naručen je i na EKG pa ćemo vjerojatno saznati detalje. Svakako ću nastaviti pisati ovakve postove. :)

   Izbriši
 2. Odličan post draga! Vidi se da si se lijepo zabavila, fotkice su predivni, bebica je preslatkaa *----*
  Ako imaš vremena pročitaj moj novi post -> This is my life

  OdgovoriIzbriši
 3. Beba je preslatka. Vidi se da si se lijepo provela ovaj tjedan, a i nadam se da ti je s tatom sve u redu. Odličan post i def piši još ovakvih! :)♥

  sretnisanjar.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala! Svakako ću pisati još ovakvih postova. S tatom mi je sve u redu, a što se tiče bebe slažem se da je preslatka. :)

   Izbriši
 4. Odgovori
  1. Hvala ti! Drago mi je što ti se sviđa moja rubrika. :)

   Izbriši