nedjelja, 8. listopada 2017.

Knjige koje sam pročitala u svibnju, lipnju, srpnju, kolovozu i rujnu
- Razmišljajući o čemu mogu pisati, sjetila sam se da je nedjelja, ali kada sam razmislila o prošlom tjednu. Pisati o tome nije mi se baš svidjelo, pa sam se odlučila za temu u vezi knjiga. Realno gledano u 5 mjeseci ja sam pročitala 4 nove knjige, što i nije baš za pohvalu. Iako sam pročitala gomilu već pročitanih knjiga, ipak mi je malo žao što nisam pročitala više novih.

Richard Bach
Galeb Jonathan Livingston- Kada bih sama birala, nikada ne bih uzela ovu knjigu. Temelji se na prenesenom značenju. Ima mnogo fotografija i nekih 100 stranica. Priča je dosta zanimljiva, ali ju je teško shvatiti. Toplo preporučujem dva čitanja. Prvo na kojem pratite radnju, a drugo kada pratite detalje i pokušavate odgonetnuti značenje. Nije ništa posebno, ali vrijedi ju pročitati jer sadrži vrlo važnu životnu poruku.

Ocijena: 7/10
Cijena: Nepoznata

Henryk Sienkiewicz
U pustinji i prašumi


-Svojim izgledom knjiga ne poziva na čitanje, i ja sam nažalost to odlagala dok jednom nisam shvatila da nemam ništa drugo i počela je čitati. Prvih nekoliko stranica nije promjenilo moje mišljenje, ali nakon toga postajalo je sve zanimljivije. Priča prati dvoje djece Nelu i Stasija koji putuju kroz Afriku bježeći od ropstva. Nisam ja to najbolje objasnila, ali priča je stvarno divna. Pokazuje kako dječak voli djevojčicu i kako prijateljstvo sve prebrodi na kraju. Knjiga ima i predivne opise. Jedina zamjerka joj je što ima dijelove koji se protežu unedogled iako bi bilo bolje da se brže završe pa zbog toga knjiga postaje pomalo dosadna. 

Ocijena: 8/10
Cijena: Nepoznata

William Shakespeare
Otelo- Za sada ova knjiga je jedina drama koju sam ja pročitala. Nikada nisam imala veliku želju pročitati neku dramu jer su mnogi govorili da su teške i teško ih je shvatiti. Otelo nije loša drama/knjiga, ali je daleko od knjige koja bi mene oduševila. Ne sviđa mi se koncept dijela, a priča je sama po sebi pomalo uobičajna. Nakon desetak stranica ja sam već predvidjela tko će umrijeti. Sve u svemu, knjiga je u redu, može se pročitati, no moja očekivanja nije ispunila. Svi su hvalili Shakespearea i malo mi je žao što me je on razočarao.

Ocijena: 4/10
Cijena: Nepoznata

Paul Finch
Klub ubojica


-" Policijski istražitelj Mark "Heck" Heckenburg navikao je na krvave slučajeve, no ništa ga nije moglo pripremiti za jezivu prijetnju kad se susreo sa svojim starim neprijateljima. Prije dvije godine riješio je najteži slučaj u svojoj karijeri. Pronađene su mnogobrojne žrtve zastrašujuće zločinačke organizacije čiji su pripadnici sebe nazivali "Ugodnim momci". Heck im je uspio uči u trag i nadmudriti ih, ali kad se diljem zemlje ponovno počinju događati stravična ubojstva, jasno mu je da je organizacija razgranatija i bolje ustrojena nego što se isprva činilo. Ne preostaje mu ništa drugo nego da ponovno krene u lov na najopasnije zločince u Engleskoj koji za sobom ne ostavljaju trag, ali za vrijeme istrage lovac će i sam postati lovina."

-I došli smo do svakako najdraže i po meni najbolje knjige u ovom postu! Knjiga koja me je oduševila svojom brutalnošću i kompliciranošću, a opet nije imala priču niti koncept  koji već nije viđen. Prvo sam bila iznervirana jer glavnom junaku ne žele ništa odati, ali shvatila sam da je to vrlo dobar potez pisca jer time unio nešto drugačije. ( U većini ovakvih romana, istražitelji budu pozvani da riješe slučaj, a ne da rade protiv zakona da ga riješe). Knjiga mi se jako dopala, ima prilično gadnih scena kada se opisuje način ubijanja, ali nije to ništa neizdrživo kao u nekim. Napetost traje cijelo vrijeme. Naizgled nepovezane stvari se povezuju. I eto, neću vam više ništa odati, samo vam preporučujem da kupite i pročitate ovu knjigu jer nećete zažaliti.

Ocijena: 10/10
Cijena: 29,90 knSve fotografije su moje, ako ih u bilo kojem slučaju negdje odlučite objaviti napomenite da su fotografije sa ovog bloga.

Broj komentara: 10:

 1. Divan post! Odlicno si napisala recenzije. Navedene knjige nisam citala, ali one koje si ocenila visokom ocenom cu obavezno potraziti! <3

  new post
  https://blogvivalavida3.blogspot.rs/2017/10/clothes-for-every-type-of-body-shape.html

  OdgovoriIzbriši
 2. Nisam čitala ni jednu knjigu koji si navela, ali se "Klub ubojica" čini kao knjiga za mene :)

  Pismo mojoj anksioznosti: moonstears

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Baš mi je drago što si pronašla nešto za sebe! I meni se ta knjiga jako sviđa! <33

   Izbriši
 3. Aaaa, ja trenutno imam za lektiru galeba Jonathana kojeg sam pročitala prošlu nedjelju u jednom dahu, a i knjiga je ista kao i kod mene.
  Sjajan post <33

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala ti! I meni je to bila lektira. Knjiga stvarno nije dugačka, a ima jako lijepu pouku. :)

   Izbriši
 4. Ajmeee klub ubojica! Pročitala sam je ovo ljeto i preprepredobra je! Drago mi je da je i tebi. Obožavam Paula Fincha i jedva čekam novu knjigu sljedeće ljeto.

  Felizhanna.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ajme, mnogo ti hvala! Slažem se da je knjiga predobra, a Paul je fenomenalan pisac! <333

   Izbriši
 5. Super post draga Marija, baš mi je drago vidjeti da ima i djevojčica tvoji godina koje vole čitati! <3

  Minnah's Life

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala ti! Ima nas, ali smo i dalje (nažalost) u manjini. <33

   Izbriši