četvrtak, 8. ožujka 2018.

Ja vjerujem u nas!
-Mnogo stvari se dogodilo otkad sam prvi puta došla ovdje. Bilo je i tada mnogo blogova, svaki dan sam ulazila i barem 10 kvalitetnih postova me čekalo. Voljela sam to, pročitati, komentirati, napisati svoj i cijelu noć nadati se komentaru. Nisam imala previše pomoći, što sada znam, naučila sam sama i kasnije od predivnih blogerica koje su me podupirale. Nisam imala ogroman vjetar u leđa, nego sam uletjela u nepoznato.

-Dvije godine sam ovdje, i svaki dan me razočara što nema više one atmosfere kao nekada. Manje je orginalnih postova. Sve mi je više postajalo muka čitajući jednolične postove, pa sam ih preskakala. Nemam ja zaista ništa protiv suradnji, ali volim prikaz toga na orginalan način. Doista i dalje uživam u Ivinim postovima, i Dalinima, i Petrinima i još mnogo njih. One su razlog što ja i dalje dolazim ovdje, jer vjerujem da mi na neki način zajedno možemo vratiti staru blogosferu i dati uzor novima da nije sve u besplatnoj odjeći.
-Znam da trebamo napredovati, ali prema boljemu, a ne goremu. To možemo samo zajedno. Vjerujem u blogosferu, vjerujem da ju možemo spasiti.

-Sada kada smo razjasnili zašto je meni postalo dosta nekih stvari, očito sam u nekom trenutku nesvjesno odustala, te sam tek sada shvatila u čemu je problem.

-U svojem životu sam se okrenula nekim drugim stvarima. Počela sam više učiti, prošla sam na županijsko iz geografije i imala 40 bodova. Počela sam se više truditi i osvojila sam zlato na prošlom natjecanju. Više se družim sa prijateljima, idemo zajedno u dvoranu i imali smo zabavu za pamćenje. Pročitala sam više knjiga, bila više s obitelji, fotografirala, čitala postove koje sam htjela, otpratila neke blogove. U život sam dodala nešto novo, gimnastiku. Koju kući pokušavam što bolje raditi i vidim napredak. U svemu tome nesvjesno sam zanemarila jednu stvar, BLOG. 
-No, eto me sada ovdje. Ne obećajem ništa, pisati ću kada ja želim i o čemu želim. Razmišljala sam o jednoj novoj rubrici koja će me približiti vama. Mjesečno ću sama sebi davati izazove iz gimnastike ili sporta, naći ću vježbe i raditi ih (vama ih pokazati na početku), a svi vi mi se možete pridružiti! Na kraju mjeseca ću napisati post o napretku, bit će moja fotografija i vaše ako ih želite prikazati. Fotografirati ću se ja prije-poslije, i vi sami sebe. Ako nekome bude neugodno biti će anonimno i prekriveno lice. Ideja je da zajedno svladamo izazove!

-Fotografije će biti sve bolje, jer sam dobila novi fotoaparat, no o tome sljedeći puta. Konačno, vrijeme je za povratak i za nove stvari. Ja vjerujem u sebe, vjerujem u blogosferu, vjerujem u vas sve. Vjerujte i VI!

P.S. Sretan Dan žena!Broj komentara: 8:

 1. Pročitala sam ovaj post još onaj dan kada si ga objavila, ali sam se sada odlučila i pronašla vremena da ga komentiram! Jako mi je drago da vjeruješ u ovu blogosferu, vjerujem da ima još puno takvih blogera, a ne samo ti :*
  Novi post -> Peany

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala ti! I ja isto vjerujem da ih ima još mnogo i nadam se da ćemo uspjeti podići blogosferu. :)

   Izbriši
 2. Veoma poučan post, draga Marija. I ja sam na svom blogu sklopila nekoliko saradnji, ali posle svake saradnje one wishliste brišem, ostavljam samo haulove, jer mislim da su suvišne. Međutim, retko sklapam saradnje. Dve ili tri mesečno, što je vrlo malo za razliku nekih koji sklapaju dve saradnje dnevno. I ja preskačem one postove koje su napisani samo copy-paste, ali nekad uđem u neku wishlistu koja mi se čini zanimljivom, jer stvarno mogu pronaći neku stvarčicu koja mi se dopada. Ali koliko god se besplatna odeća činila primamljivom, smatram da je blogovanje na neki način izgubilo svrhu. Nije više kao nekada!
  Sjajan post, sve pohvale!

  Adda'sLife

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala ti! Podržavam suradnje u umjerenim količinama, i nemam problema ako netko napiše poneku wishlistu, volim ja njih isto pogledati. Ide mi na živce kada na nečijem blogu vidim samo wishliste i haule, svaki dan. Potrebno je naći zlatnu sredinu. :)

   Izbriši
 3. Na žalost moram da se složim sa tobom. I sama sam primijetila da je u svijetu bloga postalo mnogo više onih koji izbace post eto čisto da se zna da sam nešto napisao/la. Ne kažem da nema onih starih dobrih tekstova, ali sve manje. Tebi sve pohvale na odličnim rezultatima i nadam se da će ih da bude mnogoo više. Što se tiče ostaloga - nikada ne zaboravi da si ovdje prvenstveno radi sebe i toga što tebe čini srećnom. Ostalo je manje važno ������

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala ti! Nikada neću zaboraviti zbog čega sam ovdje. Volim vidjeti postove gdje vidim da se cura trudi jer onda imam osjećaj da tih 5 minuta nije izgubljeno. Nije u redu da netko čitatelje smatra samo brojem. :) <33

   Izbriši
 4. Hello, i'm a new follower, on your amazing blog, can you follow mine on my blog?
  https://amoriemeraviglie.blogspot.it/
  thanks TIZIANA

  OdgovoriIzbriši