petak, 30. ožujka 2018.

Uskršnja dekoracija

-Kao mala sjećam se da je moja mama svaki Uskrs vješala jaja i s ogromnom pažnjom uređivala kuću. Naslijedila sam to od nje, dok ona uređuje dnevni boravak, ja svoju sobu pretvaram u mali uskršnji raj. Danas sam sa fotoaparatom fotografirala neke fotografije dekoracija koje sam napravila ili je mama postavila. Imam u planu da pišem 3 posta za serijal u vezi Uskrsa, jer mislim da je to sasvim dovoljno. -Ove godine baš i nema cvijeća zbog zime koja je još prošli tjedan harala niskim temperaturama i snijegom. Nama su iznikli samo zumbuli i to ne svi. Nisam vidjela bolju situaciju ni kod drugih. Tako da vanjska prirodna dekoracija ove godine nije baš bogata, nažalost.
-Drvca samo malo ukrasili jajima, nismo baš previše stavili jer ako kiša opet padne da se ne unište (kao prošle godine).

-Kao što vidite na gornjim fotografijama, nije potrebno mnogo novca da se uredi. Prva fotografija je s prozora blagovaonice, a ostale iz moje sobe. Većinom sam izrezala ukrase iz papira, i zalijepila ih uz pomoć one žute trake koja se koristi kada se kreće kuće. Vjerujte mi, napravite smotuljak i zalijepite na poleđinu pa na zid i nema ružnih otisaka kao od selotejpa na zidu. Neki ukrasi su kupljeni, ali nisu skupi. Tipa onog zečića u kaljiću možete napraviti sami od vune, ali sam ga ja kupila na uskršnjoj prodaji u školi da nešto doniram jer novac ide za potrebe škole. Zanemarite čašu sa Djedom Mrazom, imam i za Zecom, ali su mi lakovi u njoj.

-Vjerujem da sam vam pokazala kako soba može izgledati sasvim dobro sa samo malo mašte i možda 20-30 kuna. Recite mi, dekorirate li vi vašu kuću i sobu za Uskrs?2 komentara: