četvrtak, 17. svibnja 2018.

Upoznajte Nikića


-Znate onaj osjećaj kada nakon mnogo vremena ulovite dan kada nemate što za učiti i napravite sve stvari za koje niste imali vremena? Danas je meni takav dan. Fotografije za ovaj post su na mobitelu barem mjesec dana i jako sam uzbuđena oko ovog posta jer upoznajete mog najboljeg prijatelja u fotografiranju. Ali, prvo ću vam ispričati jednu priču. 

-Kao mala sam jako voljela fotografirati, ali ta ljubav se razvila u posebnom smjeru kada sam otišla u tehnički kamp na fotoradionicu. Tada sam rekla svojim roditeljima da za kraj 7. razreda želim jedan dobar fotoaparat. Kako je uvijek nešto iskočilo umjesto njegovog kupovanja, čekala sam ga nekoliko mjeseci. Onda mi je mama jednog dana samo rekla da idemo u kupovinu fotoaparata. Ušli smo u tu jednu trgovinu (Emmezetu) i kada sam ga vidjela odmah mi se svidio. Odmah smo mu kupili i karticu, torbicu i baterije dok će stožac ipak malo pričekati. Ja sam otprilike znala što želim i ovaj fotoaparat je taman za mene.

-U pitanju je Nikon Coolpix B500 (polu-profesionalni fotoaparat) koji je crvene boje, i nadimak mu je Nikić.-Dobila sam ga u ovoj kutiji.
-Unutra su računi, garancija (na dvije godine), baterije koje ne koristim, ali se dobiju i upute i savjeti za korištenje. Njegova cijena (bez opreme) je 2300 kuna.


-Kupili smo mu i torbicu koja ima dva pretinca i može se u veliki pretinac staviti pregrada, ali ja sam ju maknula jer fotoaparat ispuni čitav prostor. 
-U manjem pretincu se nalazi USB kabel, i ove maramice za čišćenje.

-Na gornjoj fotografiji vidite kako njemu izgleda bljeskalica, a na doljnjoj koliko se objektiv može izdužiti (mislim da mu je 40 puta zum).

-Njegov zaslon se može zaokretati gore i dolje. Nikić je fotoaparat kojem je jako razvijen mod za snimanje. Dubinska oštrina mu je zaista sjajna i volim ju koristiti kod fotografiranja cvijeća. Moguća je povezanost s internetom, ali ja to još nisam isprobala.
-Stvar koju sam preskočila, a zapravo je vrlo važna kako bi Nikić radio su njegove baterije. Kupili smo mu posebne za fotoaparate koje se mogu puniti (nisam zapamtila koliko puta) i sjajne su. Za sve koji planiraju kupiti fotoaparat kao što je Nikić neka kupe specijalne baterije jer s običnima se možda neće htjeti ni pokrenuti. 

-Ja sam zadovoljna sa fotoaparatom, radi jako lijepe fotografije, imam bezbroj mogućnosti i nisam ograničena ničime. Uvijek sam željela fotografirati Mjesec i s ovim fotoaparatom je to vrlo lagano i lijepo. Nisam još otkrila sve njegove mogućnosti, ali za sada je upravo ono što sam željela i to se neće promjeniti. Sada ću vam staviti par fotografija koje su nastale s njime, a uskoro ćete vidjeti i više njih.-Nikić i ja vas sada pozdravljamo do sljedećeg puta za koji se nadamo da će biti uskoro.Broj komentara: 10:

 1. "..i nadimak mu je Nikić" haha simpatičan nadimak :D Stvarno su lepe, oštre i čiste slike! Sigurna sam da si presrećna, sada ćeš moći više i bolje da se posvetiš svom hobiju. :)
  Super post! :D

  milicaimp.blogspot.rs

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Zahvaljujemo i Nikić i ja! Istina, stvarno sam presretna. :)

   Izbriši
 2. Zeelim ti punoo srece u daljem fotografisanju. To je jako like hobi,ali ja nazalost I nemam nekog talenta. 😞

  PajaMala.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala ti! Zapamti težak rad i trud zamjenjuju talent. :)

   Izbriši
 3. Jaooooj vjrujem da si presrećna jer imaš novi aparat, meni je to već dugo želja. nadam se da ću ga i ja kupiti jednog dana. Fotkice su sjajne! ♥♥♥

  Novi post -> www.innisall.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala ti! Totalno si u pravu i vjerujem i da će se tebi uskoro obistiniti želja. :)

   Izbriši
 4. Odličan post i fotografije. Uživaj fotkajući sa novim aparatom. :)
  Zapratila sam te, uzvvrati praćenje ako ti nije teško i pogledaj moj novi post. :)
  Pozdrav!

  www.minnieart.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
 5. Fotografije su odlicne, nadam se da ces uzivati u fotkanju sa novim aparatom!

  New post is on my blog

  OdgovoriIzbriši